onsdag 27. juni 2007

Dag 2. A laugh and a half!

Onsdag. Ukas dødeste dag. Midt-i-uka-dagen som gjør det litt for vanskelig å se hverken forover eller bakover. Akkurat DET er det allikevel jævlig lett å fortrenge når Me First and the Gimme Gimmes kjører vekkerklokkepunk i form av Hava Nagila o.l. klokken 16.30 om morgenen... Så kommer The Noisettes, de briljante gamlisungdommene i Arcade Fire og selvfølgelig The Killers. Campen er dritfin, krise meg her og krise meg der, du liksom. Akersgata bare sutrer. Newsflash: Av og til regner det litt på festivaler, men mennesker er da faktisk vanntette og etter regn kommer sol, gjør den ikke? I gamledager SVØMTE vi til headlinerne, så slutt å klag, jævla journalistpamper.
Og forresten, dagens sjekkelinje kom kontant ut av ølhullet til en sleezy kar i pizzakøen: ”Fine støvler. Skal vi knulle?” Sånt funker faenmeg KUN på festival... Herlig!

DAGENS HIPSTER?
De små tingene betyr så mye, sang Jayne Mansfield en gang. Vi sier oss så enig. Det er viktig å innse gleden i å for eksempel more seg sammen med noens store hode, eller i å le av en sosialitt med popcorn i håret.
Vi møtte tilfeldigvis noen mennesker som er har en greie for fet musikk og fete t-shirts...

MUDPIT...

”Man må ikke bli stressa på festival vettu!” Christian (26) står i søledammen slash flyktningeleiren slash hengemyra, eller som man også kan kalle den; camp C. Her ligger et tykt lag med gjørme etter gårsdagens mange regnskyll, og flere har flyttet teltet sitt bort fra dumpa. Noen få, derimot, som Christian, er igjen. Han har glemt gummistøvler, liggeunderlag og har valgt seg den mest uheldige teltplassen på hele festivalen. Likevel prøver han å fortelle oss at stemningen er god, og synes ikke man skal stresse på grunn av et døgn med kontinuerlig regn.
Flere andre tviholder på at humøret er på topp, selv om alle vi møter står og vasker telt og andre eiendeler med våtservietter og liknende, eller tørker klær. Noen sorterer også ut sine tørre eiendeler, en enkel jobb, i og med at alt er vått. De som påstår at dette er ”litt av sjarmen” overbeviser ikke oss.
Det er derfor vi smiler litt når vi møter Jahn Oscar (18). Han er godt nede i sin 5. øl for dagen, og som han sier det selv, ”Man må jo drikke på for å kunne se positivt på den dritten her”.
Da vi begynte å skrive denne saken skulle vi si at det nå er deilig opphold og at alt er krem, men nå begynte det visst å regne igjen. Æsj.

Hovefestivalen er faktisk mer enn gjørme. Musikk, for eksempel... Så hvilken konsert kan ikke de støvleskodde festivaldeltakerne gå glipp av?


Lasse (22)
–Er ikke helt sikker på hva jeg må få med meg. The Killers, kanskje? Clubkonseptet virker bra. Tror nok jeg skal ta turen til Teltscenen og sjekke ut Vinny Villbass og DiskJokke.


Rolf Kristian (27)
–Unearth, hvis jeg må velge én. Hele dagen er egentlig ganske interessant...


Lotte (18)
–Hele uka har et killer program, men i dag er det viktigst med Me First and the Gimme Gimmes.


Markus (22)
–Ikke en dritt, egentlig, men jeg føler litt for å clubbe i dag. Det blir vel til at jeg ender opp hos DiskJokke. Jo, forresten! Arcade Fire er jo kult. Liker den siste skiva.


Kristian (26)
–Slayer!
–Men det er jo ikke i dag...?
–Å... Slayer!
–Ok. Da skriver jeg Slayer.

The Noisettes



Dette er dagens bilde.
Vi vet ikke helt hvorfor, men vi liker blandingen av sjokomelk, eplesmørbrød, lykkehjul og en russisk trashmix av dimensjoner. Og sånn er det med den saken.